Ronde Rasters

June 3, 2015 at 2:56 pm | Posted in Nederlands | Leave a comment
Tags: , ,

Er zijn vele polaire rasters in de omloop, maar bij de meeste traditionele vormen hebben de slagen aan de binnenkant een andere vorm dan aan de buitenkant.

rasters

De rechter variant is sinds kort op twee manieren beschikbaar (zonder de lijntjes, die zijn toegevoegd om te benadrukken dat de vierkantjes aan binnen- en buitenkant even vierkant zijn):

  • Maak op een web pagina je keuze in variant en afmetingen, selecteer via afdruk-voorbeeld de pagina met het raster en druk deze af. Meer heeft het niet om het lijf. Druk je af in landschapsformaat, dan kan de marge het volledige adres van de pagina bevatten, daarin staan de keuzes die je gemaakt hebt voor als je hetzelfde nog eens wilt afdrukken. Met een verkeerd aantal stippen per ring kan rechts een onregelmatigheid ontstaan. Geen probleem voor een waaier, maar probeer het anders even uit tot het klopt.
  • Om een raster op de computer verder te bewerken is er een InkScape plugin variant. InkScape is een gratis programma. Met deze variant kun je ook rasters met verschillende dichtheden combineren, een beetje zoals linksboven. Niet door mijzelf getest maar waarschijnlijk kun je een raster met InkScape gemaakt ook met Adobe Illustrator verder bewerken. Ik hoor het graag als iemand dit kan bevestigen of tegen spreken.

De pagina’s zijn in het Engels, ik wil een zo breed mogelijk publiek bereiken en ga graag door met andere software voor het kantklossen. Wil je helpen met een vertaling dan kan dat natuurlijk.

Advertisements

Leave a Comment »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.